Kirjoita hakeaksesi

video-img

Ralliautot sähköistyvät ensi vuonna

Jaa

Alunperin WRC:n eli rallin maailmanmestaruussarjan kaavailtiin sähköistyvän vuonna 2021. Kaikki autovalmistajat eivät kuitenkaan ole vielä valmiita e-WRC muutokselle, joten suunnitelmat ovat päivittyneet niin, sähköralliautot tulevat saamaan oman sarjansa ensivuodesta lähtien.

”Projekti E” tavoittelee rallimaailman sähköistymistä

Uudesta sarjasta puhutaan nimellä ”Projekti E”, ja nykyisen tiedon mukaan se aloittaa toimintansa jo ensi vuonna. Rallimaailma tulee seuraamaan uudistumisellaan formula-autojen maailmaa, millä puolella Formula E -sarja on ollut jo muutaman vuoden verran toiminnassa. Toistaiseksi tarkkoja tietoja on vuotanut julkisuuteen niukasti sarjan yksityiskohdista. Rallin ystäviä luonnollisesti kiinnostaa etunenässä tulevien sähköralliautojen suorituskykyarvot, mitä ei olla vielä vahvistettu. Jonkin verran suuntaa antaa muutamat ratakonseptiautot, joita autoyhtiöt ovat esitelleet julkisuudessa. Muun muassa Seat Cupra e-Racer on lupaava peli varustettuna neljällä sähkömoottorilla ja kiihtyvyydellä nollasta sataan kolmen sekunnin pintaan (3,2 sekuntia tarkalleen). CUPRA e-Racerin kokonaisteho on 300 kW (402 hp), ja hetkellisesti se kykenee tuottamaan tehoa jopa 500 kW:n (670 hp) verran.

Seat Cupra e-Racer on lupaava peli varustettuna neljällä sähkömoottorilla ja kiihtyvyydellä nollasta sataan kolmen sekunnin pintaan

Autoyhtiöitä motivoi sähköisiin ralliautoihin siirtyminen samasta syystä kuin muihin sähköisiin rata-autoihin. Kilpa-autoilun kuningasluokat haastavat yhtiöitä puskemaan nykyautojensa ominaisuuksia äärirajoille ja samalla tarjoilevat oivallisen testikentän seuraavan sukupolven teknologialle. Ralliautojen sähköistämisen tavoite – tai jopa pakollinen tarve – on ainoastaan looginen etenkin siinä mielessä, että ralliautoihin kohdistuu ääriajossa täysin erilaisia stressitekijöitä formula-autoihin verrattuna. Autoyhtiöt kykenevät siis keräämään erilaista dataa autoistaan ja teknologiansa toimivuudesta rallimaailman puolelta, mikä laajentaa perspektiiviä autojen eteenpäin kehittämiselle.

Kuvissa Seat Cupra e-Racer

 

Lähde

Tägit

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *