Kirjoita hakeaksesi

video-img
AUTOT

Tesla Model 3 vastaan BMW M3 sekä Audi RS4

Asiallisessa testauksessa tämän hetken suosituin täyssähköauto, joka kohtaa radalla kaksi vähintään yhtä suosittua urheiluautoa polttomoottoriajoneuvojen maailmasta. Suoritusarvojen suhteen Tesla lupailee hieman ripeämpää menoa BMW M3:n sekä Audi RS4:n rinnalla, mutta kaikessa se ei kuitenkaan yllä ykköseksi.
MUUT

Näissä videoissa Lotus, BMW, Audi ja Nissan varustettuina Teslan moottoreilla

Konversioprojektit ovat lähimenneisyydessä yleistyneet vauhdilla, ja nykyisellään tekijöitä löytyy yksittäisistä harrastelijoista täysveristen ammattilaisten liiketoimintaan. Konversiolla tarkoitetaan siis perinteisen polttomoottoriauton muuttamista sähköautoksi. Halvimmillaan projektit toteutetaan muutamilla tuhansilla euroilla. Mikäli nälkä kasvaa syödessä, niin projektit saattavat paisua kymmenien tuhansien eurojen hintaisiksi.
TIETOISKUT

Tämä kaveri rikkoi Teslan seinälaturinsa. Älä mokaa samalla tavalla!

Rich Benoit tunnetaan parhaiten Youtube-kanavastaan Rich Rebuilds, millä on jo yli puoli miljoonaa tilaajaa. Benoitin Tesla-innostus on johtanut tähän mennessä jo moneen eri autoprojektiin ja ainoastaan lisää on luvassa. Tällä videolla hän kertoo siitä, kuinka hän onnistui rikkomaan oman Tesla-seinälaturinsa.
AUTOT

Volkswagen ID.3 sähköautolle yli 15 000 varausta kahdessa viikossa

ID.3 tulee varmuudella lukeutumaan ensi vuoden myydyimpiin autouutuuksiin. Auton ennakkovarauskirjat avattiin 8. päivä toukokuuta, mikä tarkoittaa sitä, että autoa on ennakkovarattu tähän menneessä noin tuhannen kappaleen päivävauhtia. Muun muassa Suomen kiintiö on varattu jo täyteen. Volkswagen ID.3 ST1 (1st Edition) asiakastoimitukset alkavat ensi kesäkuussa.
MUUT

Onko uuden Tesla Roadsterin ympärillä oleva hype ylittänyt jo kohtuullisuuden rajat?

Tesla Roadster on ehtinyt kuohuttaa koko automaailmaa pöyristyttävillä numeroillaan: kiihtyvyys 0-100 (km/h) 1,9 sekuntia, kiihtyvyys 0-160 (km/h) 4,2 sekuntia, huippunopeus yli 400 kilometriä tunnissa ja toimintasäde parhaimmillaan lähes tuhat kilometriä. Ei siis mikään ihme, että malttamattomimmat Tesla-fanit tehtailevat simulaatiovideoita käsinkosketeltavan version antaessa odottaa itseään.
UUTISET

BMW:ltä mielenkiintoista dataa julkisuuteen

Saksalaisista autojäteistä Audi sekä Mercedes-Benz ovat esitelleet jo tuotantoversiot täyssähköisistä katumaastureistaan. BMW on antanut odottaa omaansa pidempään, mikä tarkoittaa sitä, että BMW i3 tulee olemaan vielä jonkin aikaa yhtiön ainut tuotannossa oleva sähköauto. Toisaalta BMW:n panostus hybridiautoihin näkyy vahvasti markkinaosuuksissa.

Aiheen ja tiimin esittely

Terve!

Mukava asia, että olet onnistunut löytämään uuden sivustomme. Toivottavasti olet jo hyötynyt siitä jossakin merkityksessä. Tavoitteemme on olla erityinen uutiskanava kaikille sähköautoista ja aiheeseen liittyvistä teemoista kiinnostuneille. Meille erityisen mielenkiintoisia osa-alueita ovat:

  • uudet täyssähköautot
  • autonomiset ajoneuvot
  • lataus- sekä akkuteknologian kehittyminen
  • sähköautomarkkinat

Suomen sähköautoilun tilanne

On selvää, että sähköautojen määrä tulee nousemaan räjähdysmäisesti ympäri maailmaa seuraavan viiden vuoden sisällä. Etenkin vuosista 2020-2022 odotetaan suuren kasvuvaiheen aikaa länsimaissa. Suomen autoliikenteen sähköistyminen on lähtenyt myös hyvin käyntiin.

Sähköautoilija-julkaisun toimitus seuraa automaailman sähköistymistä etulinjassa ja tavoittelee ison kuvan hahmottamista parhaalla mahdollisella tavalla, jotta raportointi voi keskittyä suomalaisille lukijoille mielenkiintoisimpiin sekä hyödyllisimpiin teemoihin. Sivustosta vastaava tiimi muodostuu tulevaisuudenhenkisistä autointoilijoista, jotka julkaisun uutuudesta huolimatta ovat seuranneet EV maailmaa jo pitkän aikaa.