Autojen ilmanvastuksen mittaaminen on oma taiteenlajinsa. Uuden ajoneuvon suunnittelun näkökulmasta ne ilmanvastuksen tekijät, joihin voidaan vaikuttaa suoranaisesti, ovat ilmanvastuskerroin (cD) ja ajoneuvon otsapinta-ala (Ax). Molempien arvojen laskeminen madaltaa ilmanvastuksesta aiheutuvaa voimaa (FD).
Ilmanvastus on luonnollisesti tärkeä aihe autoyhtiölle käytännön näkökulmasta. Auton virtaviivaisuus tekee siitä ennen kaikkea vähemmän kuluttavan ja sitä kautta houkuttelevamman tuotteen. Etenkin ilmanvastuskertoimeen pyritään tältä pohjalta vaikuttamaan sellaisin keinoin, joilla cD-lukemaa saadaan alhaisemmaksi. Ajoneuvon rakenne ja muoto ovat tärkeimpiä vaikuttajia sen ilmanvastuskertoimeen.
Hollantilainen start-up -yhtiö on onnistunut luomaan konseptiauton, jonka cD-arvo on alle 0,2. Vertailumielessä rinnalle voidaan nostaa autoja kuten Tesla Model S (cD=0,24) ja Porsche Taycan Turbo (cD=0,22)
Hollantilainen start-up -yhtiö on onnistunut luomaan konseptiauton, jonka cD-arvo on alle 0,2. Vertailumielessä rinnalle voidaan nostaa autoja kuten Tesla Model S (cD=0,24) ja Porsche Taycan Turbo (cD=0,22) Lukemia ei kannata tulkita täydellisen absoluuttiseksi, sillä testipaikkoina toimivat tuulitunnelit vaihtelevat jonkin verran ominaisuuksiltaan. Ne ovat kuitenkin riittävän hyviä tarjotakseen asiallisia tuloksia ajoneuvojen keskinäiseen vertailuun.
Lightyear One -konseptiauto on edelleen kehitysvaiheessa, joten yhtiön mukaan jatkossa voidaan odottaa nähtäväksi entistä parempia arvoja. Hollantilaisen yhtiön tavoitteena on saada valmiiksi markkinoiden aerodynaamisin ajoneuvo vuoteen 2021 mennessä.