Kirjoita hakeaksesi

video-img
Tags:

Porsche Taycanin suhteen epäonnistuminen ei ole vaihtoehto

Jaa

Porsche Taycan on ensimmäinen sähköauto, joka haastaa Tesla Model S:n todellisella tavalla. Etenkin norjalaiset ovat tilanneet autoja jo siihen malliin, että kilpailuasetelma muuttuu saman tien kuin auto nähdään tuotannossa.

Porsche Taycan sähköurheiluauto

Porsche Taycan on täyssähköinen urheiluauto

Ei liene yllättävää, että monet Taycanin tilaajat omistavat jo ainakin yhden sähköauton (lue: Teslan), ja että vähintään kolmetuhatta sähköistä Porschea lähtee tehtaalta Norjaan. Sen sijaan yllättävämpää on ainakin itse valmistajalle, että kysyntä on ollut niin suurta. Tuotantomäärää on virallisesti jo ensilukemista kasvatettu vaikka auto esitellään vasta noin puolen vuoden päästä suurelle yleisölle.

Tuotantomäärää on virallisesti jo ensilukemista kasvatettu vaikka auto esitellään vasta noin puolen vuoden päästä suurelle yleisölle.

Toisaalta on selvää, että Porsche Taycanin kiinnostukseen on muutamia itsestään selvyyksiä. Ensinnäkin auto näyttää järisyttävän hyvältä, eikä Porschen mukaan lopulta esiteltävä tuotantoversio tule olemaan laimennettu versio konseptista, vaan uskollinen sen ihastuttavalle ilmeelle. Suorituskyvyltä tulevan urheiluauton ei myöskään pitäisi jäädä ikonisten polttomoottorimallien varjoon. Autossa on 600 hevosvoimaa ja se kiihtyy nollasta sataan alle 3,5 sekunnissa. Porsche on panostanut myös akkutekniikkaan, mikä näkyy ripeänä täyttönä: 400 kilometriä lisää ajokantavuutta 20 minuutin latauksella. Sen lupauksen rinnalla jopa kolmannen tason Tesla supercharging –lataus näyttää vanhanaikaiselta, mikä puolessa tunnissa jää alle 300 kilometrin täyttökapasiteettiin. On tietenkin selvää, että parhaat täyttönopeudet saavutetaan ainoastaan soveltuvilla latauspisteillä, mikä edelleen muodostaa suuren pullonkaulan sähköautoilla jo liikkuville.

Porsche Taycanilta odotetaan paljon, mikä on ainoastaan perusteltua: auton luotettavuus, lopullinen suorituskyky ja sen tarjoama ajokokemus tulee olemaan isona merkkinä siitä, minkälaiset valmiudet saksalaisilla autovalmistajilla on siirtyä sähköautojen aikaan.

Porsche Taycanilta odotetaan paljon, mikä on ainoastaan perusteltua: auton luotettavuus, lopullinen suorituskyky ja sen tarjoama ajokokemus tulee olemaan isona merkkinä siitä, minkälaiset valmiudet Porschella (ja sen myötä koko Volkswagen–konsernilla) on siirtyä sähköautojen aikaan. Toisin sanoen Porsche Taycanin menestyminen odotusten mukaan tulee näyttämään hyvältä lukuiselle joukolle eurooppalaisia automerkkejä.

Tägit

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *