Kirjoita hakeaksesi

video-img
Tags: ,

Kian sähköautokonsepti on yhdistelmä käytännöllisyyttä, sporttisuutta ja tulevaisuutta

Jaa

KIA julkisti tiistaina Geneven autonäyttelyssä uusimman täyssähkökonseptinsa, mistä ei kannata odottaa tuotantomallia (ainakaan saman tien), mutta mille kuitenkin on hyvä omistaa hetki aikaa.

KIA Imagine Concept on yllätyksellinen sähköauto

Geneva on jälleen täällä ja se tuo mukanaan ennätyksellisen määrän sähköautoja. Toistaiseksi KIA on onnistunut valamaan uskottavuutta perinteisemmän näköisillä malleillaan. KIA Niro EV sekä Soul EV ovat molemmat autoja, joita ei kenties kauempaa katsoessa tunnista heti sähköautoiksi. Sen sijaan autonäyttelyssä paljastettu konsepti kertoo visuaalisella ilmeellään saman tien eri tarinan.

KIA Imagine Concept on yhdistelmä sporttiautoa, katumaasturia ja perinteisempää henkilöautoa. Ratti on edelleen paikoillaan vaikka muilta osin näyttää siltä, että KIA:n strategia sisältää täysautonomisen tulevaisuuden

Ulkoapäin KIA Imagine Concept on yhdistelmä sporttiautoa, katumaasturia ja perinteisempää henkilöautoa. Ratti on edelleen paikoillaan vaikka muilta osin näyttää siltä, että KIA:n strategia sisältää täysautonomisen tulevaisuuden vision. KIA:n perinteinen tiikerigrilli on muuttunut konseptissa yhteen sulavaksi LED-valoksi, mikä kiertää molemmat etuvalot ja antaa autolle varsin yksilöllisen ilmeen. Varsinaiset edessä olevat minimaaliset viivavalot tuovat mieleen muun muassa McLarenin nykyistä muotoilua, ja sama pelkistetty linja jatkuu auton takana. Konseptia ei ole latistettu turhilla ilmanottoaukoilla tai muilla koriste-elementeillä, mutta toisaalta selkeät muotoilulinjat tekevät sen, ettei katselija kyllästy liialliseen pelkistykseen.

Sisältä päin huomio kiinnittyy etenkin 21 erilliseen näyttöön, jotka KIA:n mukaan kuljettajan perspektiivistä muodostavat yhden ääriä myöten jatkuvan näytön

Sisältä päin huomio kiinnittyy etenkin kahteenkymmeneen yhteen (kyllä, lukema on oikein!) erilliseen näyttöön, jotka KIA:n mukaan kuljettajan perspektiivistä muodostavat yhden ääriä myöten jatkuvan näytön. Konseptin sisällä tilaa on neljälle matkustajalle, joiden viihtyvyys on olisi kaikesta päätellen taattu – mikäli siis joskus tällaisen näkisimme teillä. Toisaalta kuten sanottu, toistaiseksi vielä on ”tyydyttävä” Niroon ja Souliin, mitkä eivät missään nimessä ole huonoja vaihtoehtoja täyssähköautosta kiinnostuneelle kuluttajalle.

Tägit

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *