Kirjoita hakeaksesi

video-img
Tags:

Geelyn sähköautoa tullaan myymään maailmanlaajuisilla markkinoilla

Jaa

Monien mieleen tulee luultavammin ensimmäisenä kysyä, että mikä ihmeen Geely? Lyhyesti vastattuna kyseessä on eräs isoimmista kiinalaisista autovalmistajista, mikä kenties joillekin palaa mieleen samana yhtiönä, joka omistaa nykyään Volvon.

Kiinasta on tullut sähköautojen edelläkävijä maa

Geely tähtää maailmanlaajuisille markkinoille, eikä se ole pieni juttu, nimittäin Kiina on sähköautojen tuottajana monia muita maita edellä (aktiviteettia on niin paljon, että Kiinassa on jopa alettu rajoittaa uusien sähköautoyritysten ilmestymistä kartalle) ja kykenee massiivisella koneistollaan halpaan massatuotantoon. Tosin helmikuussa julkaistu GE11 täyssähköauto tulee painimaan ihan eri sarjassa kuin vaikka Teslan suositut Model S-, X- tai 3 -mallit, joten premium mallien markkinoijien ei tarvitse vielä huolestua kiinalaisista tuulista.

Geelyä ei kiinnosta osallistua hevosvoimakilpailuun

Viimeinen tarkoittaa sitä, ettei järisyttäviä lukemia kannata Geelyltä odottaa. Huippunopeus on 150 km/h, kokonaistehoa riittää 177 hevosvoiman verran (130 kW) ja riippuen ostajan valitsemasta mallivaihtoehdosta, kertalatauksella ajokantavuutta saa neljästä viiteensataan kilometriä.

Arviomme on, että mikäli hinta taipuu kohdalleen, Geely tulee haastamaan autoja kuten VW e-Golf ja Hyundai Ioniq

Alustavien kuvien perusteella Geely GE11 ei ole maailman persoonallisin auto, eikä se lähde haastamaan nykyisten design normien rajoja, mutta sellainen tuskin on ollut tavoitekaan, eikä toisaalta kyseessä ole mikään ulkonäkököyhä auto verrattuna niihin sedaneihin, mitä nykyisellään näemme autoillessa ympärillä. Arviomme on, että mikäli hinta taipuu kohdalleen, Geely tulee haastamaan autoja kuten VW e-Golf ja Hyundai Ioniq.

Lähde

Tägit

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *