Kirjoita hakeaksesi

video-img
Tags: ,

BMW:n sähköinen tulevaisuus: esittelyssä kaikki täyssähköautot

Jaa

BMW i3 on ollut pitkään valmistajan ainut vaihtoehto täyssähköautojen markkinoilla. Nyt se on viimein saamassa seuraa: BMW iX3 saapuu markkinoille ensi vuonna ja BMW i4 sekä BMW iNEXT -mallit seuraavat perässä siirtymällä tuotantoon vuonna 2021.

bmw kaikki sähköautot

BMW:n kaikki sähköautot*

  • BMW i3 (saatavilla)
  • BMW iX3 (2020)
  • BMW i4 (2021)
  • BMW Vision iNEXT (2021)
  • BMW Vision NEXT 100 (konsepti)
  • BMW i Vision Dynamics (konsepti)

 

*Kyseessä autovalmistajan yleinen suunnitelma mallien tuotantoon siirtymisestä. Autojen ilmestymisessä markkinoille tulee olemaan maakohtaisia eroja aikataulun sekä tarjonnan suhteen.

BMW i3 (saatavilla)

BMW i3 sähköauto

BMW:n i3 on ollut markkinoilla 2013 vuodesta lähtien, mikä tekee autoyhtiöstä edelläkävijän sähköautojen valmistajana. Kaiken lisäksi i3 on kaiken kaikkiaan hyvä ja perusvarma auto, mikä on pysytellyt jo useamman vuoden ajan BEV-autojen myyntilistojen kärjessä etenkin Euroopassa, missä se on nähty monesti kolmen kärjessä (alkuvuodesta 2019 vain Tesla Model 3 sekä Renault Zoe ovat kiilanneet ohitse).

BMW i3 tulee neljänä eri versiona, joista kaksi on puhtaita sähköautoja. Näistä i3 on perusmalli ja i3s hieman sporttisempi versio

BMW i3 tulee neljänä eri versiona, joista kaksi on puhtaita sähköautoja. Näistä i3 on perusmalli ja i3s hieman sporttisempi versio. Perusversion 42 kWh:n akku riittää noin 240 kilometrin toimintasäteeseen. 170 hevosvoimaa tehoa ja 250 newtonmetriä vääntöä riittää liikuttamaan i3 BMW:n nollasta sataan 7,2 sekunnissa. Huippunopeus on rajoitettu 150 km/h, ja etuvetoisen auton renkaita pyörittää yksi moottori. Ulkonäöltään kyseessä perustyylikäs BMW, ja etenkin sisätilojen verhoilu on premium-tasoa. Huomionarvoista on myös se, auto rakentuu hiilikuiturungolle. Säästöjä syntyy siinäkin, ettei ruostevaurioista tarvitse huolehtia (hiilikuitu ei ruostu).

BMW iX3 (2020)

BMW iX3 tulee olemaan katumaasturi, minkä tarkoista ja täysvaltaisista suoritusarvoista autovalmistaja on toistaiseksi pysynyt vähäpuheisena. Sen verran on paljastettu, että iX3:n toimintasäde on noin 400 kilometriä. Malli tukee teholatausta 150 kW:n tasolle ja kokonaistehoa on yli 200 hevosvoimaa. Näiden numeroiden perusteella puhutaan sähköautosta, minkä lataa 80-prosentin tasolle noin puolessa tunnissa.

BMW i4 (2021)

BMW i4 on varustettu iX3 katumaasturia suuremmalla akulla sen perusteella, että toimintasäteeksi luvataan 600 kilometriä. Nollasta sataan kiihtyvyydeksi on ilmoitettu 4 sekuntia ja huippunopeudeksi yli 200 km/h. Lopullista autoa emme ole vielä nähneet, joten on vaikeaa sanoa kuinka paljon tuotantoversioon on jäänyt i Vision Dynamicsin ilmettä. Talvikuvien perusteella auton perusmuotoilu on pysynyt uskollisena BMW:n nykyiselle tyylille. Samasta materiaalista päätellen sähköiset BMW:t eivät tule tuottamaan pettymystä tiukallakaan pakkas- tai lumikelillä.

toimintasäteeksi luvataan 600 kilometriä. Nollasta sataan kiihtyvyydeksi on ilmoitettu 4 sekuntia ja huippunopeudeksi yli 200 km/h

BMW Vision iNEXT (2021)

BMW iNEXT

BMW iNEXT:n toimintasäteeksi ilmoitetaan niin ikään 600 kilometriä, minkä lisäksi iNEXT:in luvataan yltävän autonomisen autoilun luokituksessa tason 3 ajoneuvoksi. Katumaasturia joudutaan odottelemaan vielä parin vuoden ajan, ja se on tarpeeksi pitkä aika autovalmistajien nykymaailmassa sille, että teknologisia edistysaskelia tapahtuu ja tuotantoa lähestyviä prototyyppiautoja hiotaan entistä paremmaksi. Tästäkin syystä tarkat numerot pysyvät valmistajien tiedossa hyvin lähelle autojen lopullista julkistamista.

BMW Vision NEXT 100 (konsepti)

BMW-VISION-NEXT-100

Kenties rohkeimpana konseptinaan BMW on ehtinyt esitellä VISION NEXT 100 -mallin, mikä paljastettiin suurelle yleisölle 2016, ja mikä on helposti eräs futuristisimmista täyssähköautokonsepteista, minkä olemme koskaan nähneet. Vision NEXT 100 on autonomisen autoilun eksploraatio sekä tulevaisuuden muotoiluratkaisujen testipeti. Tällaisen näköisen auton tuotantoversiosta ei kannata vielä pitkään aikaan unelmoida, mutta se siitä huolimatta lupailee hyvää seuraavalle vuosikymmenelle.

BMW i Vision Dynamics (konsepti)

BMW i4 sähköauto

BMW i Vision Dynamics esiteltiin suurelle yleisölle pari vuotta sitten tuotantoversion edeltäjänä, mikä sittemmin on nimetty i4-malliksi. I Vision Dynamicsin toimintasäteeksi ilmoitettiin 600 kilometriä, huippunopeudeksi yli 200 km/h ja nollasta sataan kiihtyvyydeksi 4 sekuntia. Lukemat ovat siis pysyneet samana BMW:n siirtyessä puhumaan tuotantokelpoisesta sedanista. Keulan ”munuaisgrilli” ollaan jätetty paikoilleen, mutta onneksi reilusti futuristisemman näköisenä. Sähköbemarin keulaan on palautettu myös paikoitellen sellaista kulmikkuutta, mikä sporttisista bensabemareista ollaan siloteltu pois. Lopullisen i4:n isolle yleisölle esittely tulee olemaan mielenkiintoinen tapahtuma.

 

BMW sähköautot talvitestissä

BMW:n sähköautot kovassa talvitestauksessa Ruotsissa

 

KATSO MYÖS KUVAGALLERIAT

Kuvat: BMW/BIGSTOCK

Tägit

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *