Auto näyttää upealta ja on syntynyt yhteistyössä WAE:n (Williams Advanced Engineering) kanssa. Tuotantomäärä on rajoitettu 155 kappaleeseen.
Aston Martin Rapid E tiivistettynä:
- Toimintasäde 320 kilometriä
- 65 kWh akku
- 2 moottoria
- Takavetoinen
- Suorituskyky 610 hp / 950 nm
- Kiihtyvyys nollasta sataan alle 4 sekuntia
- Huippunopeus 250 km/h
- 800 voltin akkujännite
- Pikalataus 3 h omalla laturilla
Salonkikelpoinen sähköurheiluauto
Brittiläinen autovalmistaja Aston Martin avaa pelinsä sähköautojen kentällä varsin suorituskykyisellä Rapid E:llä, mistä ei puutu samanlaista ylellisyyttä, mihin Aston Martinin fanit ja asiakkaat ovat tottuneet. Sähköinen Aston Martin eroaa kuitenkin bensamoottorisista veljistään monin eri tavoin. Muun muassa analogisista ohjauspaneelin näytöistä on luovuttu, eikä digitaaliset uudistukset jää siihen, vaan auton mukana tulee muun muassa virtuaaliohjelmisto, minkä kautta sen tilaa voi seurata etäisyydeltä. Sähköinen versio Rapidista on pärjännyt myös bensamoottorista versiota paremmin tuulitunnelitesteissä.
Aston Martin Rapid E kilpailee samassa sarjassa kuin Porsche Taycan sekä Tesla Model S, mutta mainittujen yhtiöiden ei tarvitse olla huolissaan auton menestyksestä mitä tullaan valmistamaan varsin rajallinen 155 kappaleen tuotantoerä
Aston Martin Rapid E kilpailee samassa sarjassa kuin Porsche Taycan sekä Tesla Model S, mutta mainittujen yhtiöiden ei tarvitse olla huolissaan auton menestyksestä mitä tullaan valmistamaan varsin rajallinen 155 kappaleen tuotantoerä. 600 hevosvoiman tehomäärässä on enemmän kuin tarpeeksi, ja alle neljän sekunnin kiihtyvyydellä Rapid E jättää monia autoja jälkeensä (mm. V8-moottorinen Aston Martin Vantage liikahtaa sataan neljässä ja puolessa sekunnissa). Auton molemmat moottorit sijaitsevat taka-akselilla.
Riittävästi ajokantavuutta ja reilusti tehoa
Aston Martin lupaa, että Rapid E selviää täydestä kierroksesta Saksan Nürburgringillä ilman ongelmaa
WLTP-testisyklin mukaan toimintasäde on 320 kilometriä, mikä on 65 kWh:n akustolta keskiverto suoritus. Toisaalta yhtiö on panostanut akuston suunnittelussa enemmän urheilullisuuteen sekä latausaikaan kuin toimintasäteen maksimoimiseen. Korkeasuorituskykyisten sähköautojen suhteen on tavallista, että auton viemistä äärirajoille säädellään automaattisin rajoituksin. Näin vältytään akuston ylikuumenemiselta. (Audin e-tron -teknologian ”boost -ominaisuus” on hyvä esimerkki aiheesta). Aston Martin puolestaan lupaa, että Rapid E selviää täydestä kierroksesta Saksan Nürburgringillä ilman ongelmaa. Akuston 800 voltin jännite sekä 22 kW:n sisäinen laturi puolestaan takaavat ripeät latausajat. Teholatausta se tukee myös 100 kW tasolle sakka.